Infinity Dance Project

Ο Χορός στην Ψηφιακή Εποχή

Όταν ξεκινάμε μία συζήτηση για τον χορό, οι σκέψεις όλων μας, τρέχει σε χορευτές πάνω σε εντυπωσιακές σκηνές, σε αίθουσες μαθημάτων χορού αλλά και στους χορευτές που δίνουν την δική τους παράσταση στους δρόμους. Όμως ο χορός σήμερα, έχει επεκταθεί πέρα από τα συνηθισμένα σκηνικά. Όπως όλα πλέον μέσα στην καθημερινότητάς μας, έτσι και ο χορός έχει εξαπλωθεί και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί λοιπόν, συναντάμε αυτό το υπέροχο σταυροδρόμι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του χορού, όπου η επίδρασή του είναι αναμφισβήτητη.
  • Εκμάθηση μέσω διαδικτύου.
    Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά στην περίοδο της καραντίνας, μας βοήθησε πάρα πολύ στην εκπαίδευση και στην εκμάθηση χορού. Μέσω κλειστών αλλά και μη, online group μπορούμε πλέον να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο μάθημα χορού. Ταυτόχρονα, βλέπουμε συνεχώς, νέα χορευτικά κινήματα που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και αναπαρίσταται από πολλούς χρήστες των Social Media !
  • Ανανεώνονται συχνά οι τάσεις του χορού και τα στυλ.
    Ακόμη ένα θετικό, που προσφέρει η ένωση μεταξύ των Social Media και του χορού, είναι ότι δημοφιλείς προσωπικότητες και influencers, επηρεάζουν τις τάσεις στον χορό και προωθούν νέα χορευτικά στυλ. Όπως για παράδειγμα, αυτή την περίοδο είναι αρκετά διαδεδομένος ο χορός Commercial αλλά και το High Heels.
    Τα οποία μπορείτε να βρείτε και στην σχολή χορού Infinity Dance Project στο εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα!
  • Κοινότητες χορού στα Social Media.
    Ανεβάζοντας ένα post με μία χορογραφία, μία ιδέα ή και μία συμβουλή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γινόμαστε έμπνευση για τον χρήστη ο οποίος μας ακολουθεί. Έτσι, δημιουργούμε μία κοινότητα από λάτρεις του χορού, όπου μπορούμε να ανταλλάζουμε ιδέες και γνώμες πάνω σε αυτό που αγαπάμε.
  • Προώθηση.
    Τα social media είναι πλέον, ο πιο εύκολος τρόπος προώθησης της δουλειάς μας. Έτσι και στον χορό, επιλέγουμε αυτόν τον τρόπο να προωθήσουμε τις χορογραφίες μας αλλά και τις εκδηλώσεις που κάνουμε κατά διαστήματα. Δημιουργώντας βίντεο, αφίσες και φωτογραφίες όπου τις ανεβάζουμε στα profile που έχουμε στα social media, ο κόσμος μαθαίνει όλο και περισσότερο για εμάς και για αυτό που προσφέρουμε.

Με τα Social Media λοιπόν, είναι σαφές ότι έχει αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε, ασκούμε και απολαμβάνουμε τον χορό και σίγουρα, νέοι ορίζοντες έχουν ανοίξει για τους επαγγελματίες χορευτές αλλά και τους ερασιτέχνες. Γιατί ο χορός είναι για όλους! 

Βρείτε μας στα Social Media.
Instagram: infinity_dance_project
Facebook: Infinity Dance Project
Tik Tok: infinity_dance_project 

Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο με ένα μικρό μάθημα Bachata Fusion Combo.
https://www.instagram.com/reel/C8B2-RSMdmY/?igsh=eTBqazR4aTdtYTk=

Γράφει η Σηφάκη Φανή